Batátové gnocchi s paradajkovou omáčkou

10.09.2014 09:37

 

batát /uvarený/

špaldová jemne mletá múka

vajíčko

soľ, mleté čierne korenie

cibuľka

lúpané paradajky /čerstvé, alebo plechovkové/

olivový olej

bazalka

 

Uvarený a vychladnutý batát rozpučíme na kašu, pridáme vajíčko, soľ, korenie a postupným prisypávaním múky vypracujeme pevené cesto, z ktorého odkrajujeme malé kúsky, ktoré pritlačíme vidličkou do tvaru gnocchi. Varíme v osolenej vode pokým nevyplávajú na povrch. Na olivovom oleji si opečieme cibuľku, na ktorú dáme podusiť olúpané paradajky.  Okoreníme a osolíme podľa chuti. Gnocchi prelejeme omáčkou a podávame s čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť...J.

 

Diskusní téma: Batátové gnocchi s paradajkovou omáčkou

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.