Batátové gnocchi s paradajkovou omáčkou
batát /uvarený/
špaldová jemne mletá múka
vajíčko
soľ, mleté čierne korenie
cibuľka
lúpané paradajky /čerstvé, alebo plechovkové/
olivový olej
bazalka
Uvarený a vychladnutý batát rozpučíme na kašu, pridáme vajíčko, soľ, korenie a postupným prisypávaním múky vypracujeme pevené cesto, z ktorého odkrajujeme malé kúsky, ktoré pritlačíme vidličkou do tvaru gnocchi. Varíme v osolenej vode pokým nevyplávajú na povrch. Na olivovom oleji si opečieme cibuľku, na ktorú dáme podusiť olúpané paradajky. Okoreníme a osolíme podľa chuti. Gnocchi prelejeme omáčkou a podávame s čerstvou bazalkou.
Dobrú chuť...J.
Diskusní téma: Batátové gnocchi s paradajkovou omáčkou
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.