Harira, cícerová polievka

12.09.2014 00:00

 

  • 2 lyžice olivového oleja

  • 1 cibuľa

  • 1 kus morčacieho prsa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 1 lyžička papriky (sladkej, alebo údenej)

  • 1 lyžička rímskej rasce

  • 1 bobkový list

  • paradajkové pyré, alebo krájane paradajky, tak za šálku

  • 1 plechovku cíceru /alebo 250g deň vopred namočeného suchého/

  • 150g červenej šošovice
  • 2 čerstvé paradajky /môžu byť aj plechovkové/

  • Hrsť nasekanej petržlenovej vňate

  • soľ, korenie

 

Na oleji speníme cibuľku, pridáme na kocky nakrájané morčacie mäso, ktoré prudko opečieme, k nemu pridáme cesnak na plátky, paradajkové pyré, soľ, korenie, papriku, rascu a bobkový list. Za stáleho miešania chvíľku prevaríme, dolejeme vodu /asi tak pol až trištvrte litra/, pridáme cícer, šošovicu a paradjky /sparené, olúpané a nakrájané/. Povaríme asi pol hodinku. Ak sa nám bude zdať polievka veľmi hustá, dolejeme vodu a necháme prevrieť. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať a môžeme podávať.

Dobrú chuť...J.