Harira, cícerová polievka
-
2 lyžice olivového oleja
-
1 cibuľa
-
1 kus morčacieho prsa
-
2 strúčiky cesnaku
-
1 lyžička papriky (sladkej, alebo údenej)
-
1 lyžička rímskej rasce
-
1 bobkový list
-
paradajkové pyré, alebo krájane paradajky, tak za šálku
-
1 plechovku cíceru /alebo 250g deň vopred namočeného suchého/
- 150g červenej šošovice
-
2 čerstvé paradajky /môžu byť aj plechovkové/
-
Hrsť nasekanej petržlenovej vňate
-
soľ, korenie
Na oleji speníme cibuľku, pridáme na kocky nakrájané morčacie mäso, ktoré prudko opečieme, k nemu pridáme cesnak na plátky, paradajkové pyré, soľ, korenie, papriku, rascu a bobkový list. Za stáleho miešania chvíľku prevaríme, dolejeme vodu /asi tak pol až trištvrte litra/, pridáme cícer, šošovicu a paradjky /sparené, olúpané a nakrájané/. Povaríme asi pol hodinku. Ak sa nám bude zdať polievka veľmi hustá, dolejeme vodu a necháme prevrieť. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať a môžeme podávať.
Dobrú chuť...J.