Lemon/Orange curd

21.11.2014 11:31

 

  • 100g masla

  • 320g trstinového cukru

  • 2 vajíčka

  • 80ml čerstvej citrónovej/pomarančovej šťavy

  • 1 lyžica čerstvo nastrúhanej citrónovej/pomarančovej kôry

 

Maslo, cukor, šťavu a kôru a zahrievame nad parou až do úplného rozpustenia cukru. Odstavíme, pridáme mierne našľahané vajíčka a znova dáme nad paru, kde varíme približne 10-15 minút do zhustnutia. Necháme 5 minút vychladnúť a prelejeme do čistého pohára.

Vhodné na palacinky, toasty, vafle, ako náplň do koláčov.....alebo len tak, na lyžičku.

Originál Lemond curd je vzhľadovo žtlý, ale ja som použila trstinový cukor, ktorý mi ho zafarbil do tmavého krému. Pri použití klasického bieleho cukru, bude jeho farba skutočne citrónová. Ja som zároveň s citrónovým urobila aj pomarančový. Priznávam, že citrónový je lepší, ale kto má rad pomarančovú chuť, určite nepohrdne ani ním. Ešte existuje aj alternatíva, že sa citrón s pomarančom použije v pomeru 1:1, ale osobne som to neskúšala.

Krém uchovávame v chladničke a čo najrýchlejšie spotrebujeme.

Dobrú chuť...J.

 

 

Diskusní téma: Lemon/Orange curd

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.