Mrkvový chlieb s konopným semienkom /bez kysnutia/

17.10.2014 20:48

 

  • 400g cmaru
  • 350g špaldovej múky
  • 150g pšeničnej chlebovej múky
  • 150g nastrúhanej mrkvy
  • 2 lyžice konopného semienka
  • 1 lyžička soli
  • 1 a pol lyžičky jedlej sódy

 

Všetky suroviny dobre premiešame, až kým nevznikne husté lepivé cesto. Kto má pekáreň, môže si nechať premiešať suroviny v nej. Stačí prvých 10-15 minút na program cesto. Po vymiešaní prenesieme hmotu do formy na chlebíček, alebo srnčí chrbát, vyložený papierom na pečenie. Pečieme približne 45 minút pri teplote 220-230 stupňov.

Dobrú chuť...J.

 

 

Diskusní téma: Mrkvový chlieb s konopným semienkom /bez kysnutia/

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.