Mrkvový chlieb s konopným semienkom /bez kysnutia/
17.10.2014 20:48
- 400g cmaru
- 350g špaldovej múky
- 150g pšeničnej chlebovej múky
- 150g nastrúhanej mrkvy
- 2 lyžice konopného semienka
- 1 lyžička soli
- 1 a pol lyžičky jedlej sódy
Všetky suroviny dobre premiešame, až kým nevznikne husté lepivé cesto. Kto má pekáreň, môže si nechať premiešať suroviny v nej. Stačí prvých 10-15 minút na program cesto. Po vymiešaní prenesieme hmotu do formy na chlebíček, alebo srnčí chrbát, vyložený papierom na pečenie. Pečieme približne 45 minút pri teplote 220-230 stupňov.
Dobrú chuť...J.
Diskusní téma: Mrkvový chlieb s konopným semienkom /bez kysnutia/
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.