Pohánkové rizoto
Výborné rizoto, nenáročné na čas ani ingrediencie. A navyše je zdravé.
- Pohanka (môže byť obyčajná, ale aj lámanka)
- Zelenina/cibuľka, mrkva, zeler, petržlen, cuketa, hrášok, paradajka, paprika (samozrejme to môže byť čokoľvek čo máte radi)
- Na posypanie syr/môže aj nemusí byť
Pohánku som prepláchla v teplej vode, následne ju zaliala dvojnásobným množstvom vody a priviedla k varu. Minútku povarila a prikryté odstavila. Behom pol hodinky pohanka nasiakne všetku vodu a bude mäkká. Medzi tým som si na cibuľke opražila cibuľku, pridala nahrubo nastrúhanú koreňovú zeleninu a chvíľku podusila (stačia 2-3 minútky). Potom som tam prisypala ostatnú zeleninu a nechala prehriať. Odstavíme. Takejto zelenine stačí len krátke povarenie, aby sa zachovalo čo najviac živín. Hotovú pohánku som zmiešala so zeleninou a posypala syrom. Kto má chuť na mäso, je toto rizoto výborné aj s kuracím, morčacím, či teľacím mäskom.
Na fotke sú aj fazuľky, ktoré som mala po ruke, lebo som z nich varila polievku, tak som ich tam prihodila.
Dobrú chuť ... J.
Diskusní téma: Pohánkové rizoto
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.