Proteínové vanilkovo-čokoládové gule

09.02.2015 16:36

 

 

  • 110g arašidového masla /crunchy/
  • 30g vanilkového proteínu /alebo Natural proteín a vanilková esencia/
  • 12g ryžového sirupu /alebo agávového či medu/
  • 20g 85% čokolády
  • 1,5 lyžice orechového oleja /ja som dala z vlašských orechov, ale môže byť aj z lieskových, či semienok slnečnice, alebo tekvice/

 

Arašidové maslo necháme mierne povoliť vo vodnom kúpeli. Stačí keď je trošku teplé a tekutejšie. Potom pridáme proteínový prášok, ryžový sirup a vidličkou premiešame.

 Zmes bude sypká. 

Nasekáme čokoládu na väčšie kúsky pridáme k hmote. 

Nakoniec vlejeme orechový olej a aj keď sa zmes bude na pohľad tváriť, že sa rozpadá, nie je to tak. Akonáhle si ju dáme do dlane a stlačíme, ostane spojená a budú sa z nej dať tvoriť guľky. 

Z tohoto množstva vznikne cca 12ks guliek o hmotnosti 15g.

Stačí ich nechať poriadne vychladnúť a môžu sa konzumovať. Odporúčam spotrebovať do 2-3 dní. 

Dobrú chuť...J.

 

 

 

 

Diskusní téma: Proteínové vanilkovo-čokoládové gule

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.