Pšenové šišky

05.09.2014 12:39

Suroviny:

  • 1 hrnček pšena
  • pol hrnčeka kukuričnej múky
  • pol hrnčeka pohánkovej múky
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • vanilka na ochutenie cukru
  • štipka soli

 

Pšeno si dáme do misky, zalejeme ho horúcou vodou a scedím. A znova zalejeme horúcou vodou a zas scedíme. Až potom ho dáme uvariť do horúcej vody, podľa návodu na obale. Pšeno je potrebné takto spariť aby stratilo horkosť.

Do vychladnutého pšena rozklepneme vajíčko a zamiešame. Pridáme cukor s vanilkou a štipku soli. Zamiešame a postupne pridávame múky. Stačí pomaly po troškách prisypávať, pokiaľ nám nevznikne pevné cesto, z ktorého sa budú dať vytvarovať šišky. Tie nakoniec vložíme do horúcej vody a keď vyplávajú na povrch sú hotové.

Servírovanie je na každom zvlášť. Záleží na chuti a nálade. Ja som ich poliala jačmenným sladom, posypala holandským kakaom, pridala tvaroh a nakrájané jahody.

Dobrú chuť... J.

 

Diskusní téma: Pšenové šišky

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.