Pšenové šišky
Suroviny:
- 1 hrnček pšena
- pol hrnčeka kukuričnej múky
- pol hrnčeka pohánkovej múky
- 1 vajíčko
- 1 lyžica trstinového cukru
- vanilka na ochutenie cukru
- štipka soli
Pšeno si dáme do misky, zalejeme ho horúcou vodou a scedím. A znova zalejeme horúcou vodou a zas scedíme. Až potom ho dáme uvariť do horúcej vody, podľa návodu na obale. Pšeno je potrebné takto spariť aby stratilo horkosť.
Do vychladnutého pšena rozklepneme vajíčko a zamiešame. Pridáme cukor s vanilkou a štipku soli. Zamiešame a postupne pridávame múky. Stačí pomaly po troškách prisypávať, pokiaľ nám nevznikne pevné cesto, z ktorého sa budú dať vytvarovať šišky. Tie nakoniec vložíme do horúcej vody a keď vyplávajú na povrch sú hotové.
Servírovanie je na každom zvlášť. Záleží na chuti a nálade. Ja som ich poliala jačmenným sladom, posypala holandským kakaom, pridala tvaroh a nakrájané jahody.
Dobrú chuť... J.
Diskusní téma: Pšenové šišky
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.