Tvarohovo-pšenové knedlíky (prirodzene bezlepkové)
na cca 10ks
- pol hrnčeka pšena
- 1 hrnček vody
- 100g tvarohu
- 1 žĺtok
- 3 lyžice ryžovej múky
- 3 lyžice pohánkovej múky
Pšeno poriadne sparíme horúcou vodou. Najmenej 2x, aby sa zbavilo prípadnej horkosti. Zalejeme vodou a varíme cca 20 minút, pokiaľ sa všetka voda nevstrebá.
Po vychladnutí pridáme žĺtok, tvaroh a múky a poriadne spracujeme cesto, ktoré sa nesmie rozpadať. Múku je dobré pridávať postupne po lyžiciach, v prípade žeby dané množstvo nestačilo, treba dosypať.
Keď máme hotovo, naplníme ľubovolným ovocím a varíme pár minút, pokým nevyplávajú na povrch.
Podávame s čímkoľvek čo máme radi.
Dobrú chuť...J.