Tvarohovo-pšenové knedlíky (prirodzene bezlepkové)

23.06.2015 16:28

 

na cca 10ks

  • pol hrnčeka pšena 
  • 1 hrnček vody
  • 100g tvarohu
  • 1 žĺtok
  • 3 lyžice ryžovej múky
  • 3 lyžice pohánkovej múky

 

Pšeno poriadne sparíme horúcou vodou. Najmenej 2x, aby sa zbavilo prípadnej horkosti. Zalejeme vodou a varíme cca 20 minút, pokiaľ sa všetka voda nevstrebá. 

Po vychladnutí pridáme žĺtok, tvaroh a múky a poriadne spracujeme cesto, ktoré sa nesmie rozpadať. Múku je dobré pridávať postupne po lyžiciach, v prípade žeby dané množstvo nestačilo, treba dosypať. 

Keď máme hotovo, naplníme ľubovolným ovocím a varíme pár minút, pokým nevyplávajú na povrch. 

Podávame s čímkoľvek čo máme radi.

Dobrú chuť...J.