Cícer na paprike s ryžou natural

- 200g suchého cíceru /vopred namočíme na 8-12hodín/
- 1,5 dcl smotany /klasická, sójová/
- 1 cibuľka
- 1 pór
- 1 lyžica sladkej papriky
- olivový olej
- soľ, čierne mleté korenie
- šťava z citrónu /nemusí byť/
Vopred namočený cícer scedíme, dobre prepláchneme, vložíme do tlakového hrnca a zalejeme pol litrom vody. Od natlakovania varíme 25-30 minút. Kto nechce variť v tlaku, môže aj klasicky vo vode pokiaľ nebude cícer úplne mäkký. Ale treba počítať s tým, že cícer uvarený v tlakovom hrnci je omnoho chutnejší.
Po uvarení cícer scedíme, ale vývar si odložíme na omáčku.
Na olivovom oleji speníme cibuľku, pridáme lyžicu sladkej papriky, chvíľku orestujeme a zalejeme vývarom, ku ktorému pridáme polovicu uvareného cíceru. Necháme prevrieť a rozmixujeme. Osolíme, okoreníme a vložíme na prúžky nakrájaný pór a necháme ho povariť, aby bol trošku mäkkší. Na záver vlejeme smotanu a druhú polovicu cíceru, necháme prevrieť a kto chce môže omáčku dochutiť šťavou z citrónu.
Ako príloha je výborná ryža natural. Návod na prípavu sa môže u rôznych značiek líšiť, ale bežne sa mi ju darí pripraviť tak, že ju poriadne prepláchnem a pred varením nechám 2-3 hodinky namočenú. Varím v pomere 1:2 približne 35-40 minút.
Dobrú chuť...J.
Diskusní téma: Cícer na paprike s ryžou natural
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.