Polievka hokaido s kokosovým mliekom

07.10.2014 13:18

 

  • 1 dcl kokosového mlieka
  • 1 lyžička kokosového oleja
  • 1 malá tekvica hokaido (okolo 750g)
  • 1 malá cibuľka
  • 1 lyžička kari
  • pol lyžičky sušeného mletého zázvoru
  • soľ, korenie
  • 750 ml vody/zeleninového vývaru
  • tekvicový olej a tekvicové semienka /volitelné/

 

Hokaido si umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Nemusíme ju lúpať. Ostatné druhy tekvíc sa musia, ale hokaido nie.

Na kokosovom oleji speníme najemno nakrájanú cibuľku, chvíľu opečieme a následne k nej prisypeme hokaido. Pridáme kari a zázvor, premiešame aby sa tekvica obalila. Chvíľku opekáme a potom zalejeme vodou, alebo vývarom. Necháme prevrieť, ochutíme soľou a korením a necháme približne 10 minút variť.
Je to približne doba, za ktorú bude hokaido dostatočne mäkká. Ponorným mixérom rozmixujeme do hladka a pridáme kokosové mlieko. Niektoré mlieka sú strašne husté, ako jogurt. Keď používam krabičkové, tak stačí poriadne zatriasť, aby sa oddelená tuha hmota spojila s tou tekutou časťou, ale teraz som mala plechovkové a keď som ho otvorila, tak navrchu bola hmota hustá ako maslo. Musela som to preklopiť do väčšieho hrnčeka, vybrať lyžicou a naspodku už bola tekutina, ktorú som k tomu priliala a poriadne premiešala. Nakoniec som dostala práve tak hustú hmotu, ako jogurt. Dávala som do rozmixovanej polievky lyžicou. Cca 2 lyžice, čo by od oka odpovedalo 1 dcl.

Ešte chvíľu prehrejeme a je hotovo. Môžeme podávať pokvapkané tekvicovým olejom a posypané semienkami.

Dobrú chuť...J.

 

 

 

Diskusní téma: Polievka hokaido s kokosovým mliekom

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.